Zangles

Een leerdoel van Living-Voice is muzikale zelfstandigheid. Daar heb je als kind/volwassene meer aan dan telkens luisteren naar hoe de docent een liedje voorzingt. Een docent zal er niet ieders hele leven zijn om bladmuziek voor te zingen! Daarom kunnen alle kinderen en volwassenen bij Living-Voice noten leren lezen.

Wil je graag zingen maar kun je nog geen noten lezen, dan kan ‘van blad’ leren zingen wellicht een uitdaging zijn voor jou. Tijdens mijn lessen bied ik je de ruimte om te ontdekken welke vorm bij jouw past.
Daarnaast maak je gebruik van liederen die jij leuk vindt maar wel gericht zijn op het leermodel en je krijgt technieken om je zangstem moeiteloos te gebruiken maar vooral plezier te krijgen in het zingen.

Een les duurt ongeveer 45 minuten.

Zang- en Solfège.

Solfège of notenleer is de stelselmatige training van het muzikale gehoor door middel van een muzikale zangoefening, waarbij de melodie gezongen wordt zonder de tekst en met gebruikmaking van alleen de relatieve namen van de de noten.

Je kunt dus ‘van blad’ leren zingen. Van blad zingen wil zeggen dat kinderen/volwassenen het notenschrift kunnen omzetten in klank zónder gebruik te maken van een instrument. Je leert noten lezen, je stem goed te gebruiken en goed naar jezelf te luisteren.

“Echt leren zingen, verkennen en genieten van klanken in jezelf en leren hoe je samen kunt zingen.”

De verschillende methodes

Jongleren
Indien gewenst kan men vanaf het allereerste begin, van blad leren zingen. Aan de hand van de methode ‘Jongleren’, wordt de magie van het notenschrift aangeboden

Repertoire
Aan de hand van technieken uit de Lichtenberger methode leer je je stem, door middel van liederen die passen bij je leerniveau, maar ook andere, optimaal te gebruiken.

Speciaal voor kinderen:

De Nachtegaal Methode (Caro Kindt)

Bron foto: “De Groot Design”
Melodieën die bij het leerniveau passen lopen door de studiestof heen.

Een leven lang zingen
De KCZB geeft een methode voor kinderkoren uit. Deze unieke methode richt zich op de muzikale scholing en opleiding van kinderen. De methode bestaat uit drie delen, in boekvorm. Elk deel bestaat uit de volgende componenten:

  • Liedjes
  • Theorie
  • Vragen en Opdrachten
  • Ritmische gehoorvorming
  • Melodische gehoorvorming
  • Stemvorming

Voor kinderkoor, voor op school, voor privé lessen en voor muziekscholen. Drie onderdelen maken deze methode uniek:

  • De begeleidende boekjes
  • De melodieharp
  • De website

Meer weten? Neem dan contact met mij op.