Dirigent

Matty Huls

Matty is geboren en getogen in Opende en komt uit een gezin met 8 kinderen waar altijd volop werd gemusiceerd met zang of instrument. Ze volgde vanaf haar 17e haar muzikale opleiding tot dirigent vanuit de S.N.K. aan muziekschool de Wâldsang te Buitenpost (Friesland) en studeerde orgel bij muziekschool ’t Westerkwartier in Leek (Groningen). Later volgde ze twee cursussen voor kinderkoordirectie via het Centrum voor de kerkzang te Amersfoort. Nog weer later heeft ze de opleiding gevolgd voor Professioneel Kinderkoor, koordirigent en Solfègedocent aan de Academy of Vocal Arts te Den Haag waar ze les had en nog steeds heeft van Marijke van Klaveren en Silvère van Lieshout. In 2019 heeft ze met succes dit diploma gehaald.

In het dagelijks leven is Matty werkzaam als dirigent van Kinderkoor EigenWijs te Bennekom en Chr. Gemengde zangvereniging ‘Hosanna’ te Lienden. Daarnaast is ze werkzaam als organist/pianist in diverse kerken in Wageningen en omgeving o.m. bij de Zalige Titus Brandsma Parochie en Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Matty Huls heeft zich ten doel gesteld om mensen van alle leeftijden zo lang mogelijk met plezier te laten zingen met technieken uit de Lichtenberger methode, waarbij het leren luisteren naar en ervaren van de klank van de eigen stem voorop staat, om zo te komen tot een natuurlijk en vrij stemgebruik.

“Ik vind het heerlijk dat ik mijn liefde voor muziek via piano of zang kan uitvoeren en deze mag delen met kinderen en volwassenen in koorverband of individueel.”